Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرح پهلوی اخیراً در مصاحبه‌ای مدعی شده آماده بازگشت به ایران است و نوه خود را نیز به‌عنوان ولیعهد آینده انتخاب کرده است! اظهاراتی که با ادعاهای سابق آنها درباره دموکراسی تفاوت داشت. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، "فرح دیبا" بیوه‌ی محمدرضا پهلوی که بعد از 26 دی ماه سال 57 و فرار از ایران در خارج کشور زندگی می‌کند اخیرا در مصاحبه با یک نشریه ایتالیایی مدعی شده که مردم خواستار بازگشت سلطنت به ایران هستند! وی در این مصاحبه درباره امتداد سلسله پهلوی نیز گفته است که اگر سلطنت به ایران بازگردد، نور پهلوی دختر رضا پهلوی، ولیعهد او خواهد بود!

بروز و ظهور سیاسی خانواده پهلوی از دوران فرار به خارج کشور تاکنون بیشتر منحصر به شخص فرح و فرزند او رضا بوده است و دیگر برادران و خواهران شاه ترجیح دادند در طول این سالها به زندگی مجلل خود ادامه دهند و ورودی به سیاست نداشته باشند؛ برخی از بازماندگان پهلوی همچون اردشیر زاهدی داماد شاه و وزیر خارجه دهه پنجاه و یا احمدعلی مسعود انصاری از منسوبان فرح، موضع‌گیری‌های سیاسی‌شان در نقد رژیم گذشته و حمایت از برخی مواضع جمهوری اسلامی و نقد سیاست‌های آمریکا علیه ایران بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

گذشته از در حاشیه بودن خانواده پهلوی، اظهارات اخیر فرح پهلوی با آنچه سابق از زبان رضا پهلوی بیان می‌شد در مغایرت است. رضا پهلوی که پیش از انقلاب ولیعهد بود، در سالهای اخیر مدعی بود به سلطنت موروثی فکر نمی‌کند. او یک دهه قبل در گفت‌وگو با یک شبکه سلطنت‌طلب درباره پسر دار نشدن و امتداد خودش گفته بود: من نگرانی‌های هم وطنانم را از داشتن یک حکومت خودکامه و موروثی درک می‌کنم... برای ادای احترام به نگرانی‌های هم وطنانم در آینده نزدیک عمل وازکتومی انجام خواهم داد و به خاطر ایران و ملت ایران، خود را از داشتن فرزند پسر محروم خواهم کرد."

رضا پهلوی متولد سال 1339 آخرین ولیعهد ایران سلطنت موروثی بود که پیش از انقلاب از ایران فرار کرد؛ وی به‌رغم اینکه ولیعهد پدرش بود اما در همان دوران نیز تردیدهایی راجع به توانایی وی برای سلطنت وجود داشت. برای مثال  مهدی سمیعی رئیس بانک مرکزی دوره شاه در مصاحبه با پروژه تاریخ شفاهی هاروارد می‌گوید: "فکر شاه خیلی روی مسئله جانشینی بود؛ خیلی راجع به پسرش بی‌پرده حرف می‌زد، می‌گفت من اصلا نمی‌دانم که این رضا واقعا می‌تواند[سلطنت کند] یا نه؟ ممکن است اصلا آن اراده و شخصیت را نداشته باشد!" 

او اسفندماه سال 99 نیز در یک نشست خبری گفته بود اساس دموکراسی را بر مبنای جمهوریت می‌بینم!  این اظهارات وی با استقبال دیگر فعالان ضد انقلاب خارج‌نشین که با سلطنت مخالف هستند روبه‌رو شد اما اظهارات اخیر فرح پهلوی نشان داد برخلاف تلاش این سالهای دو عضو خانواده پهلوی برای تطهیر دیکتاتوری دوران رضا شاه و محمدرضا شاه و نشان دادن یک چهره دموکرات از خودشان، همچنان در سودای بازگرداندن ایران به سلطنت مطلقه و تسلط یک خانواده بر امور کشور هستند. مصاحبه اخیر او اگرچه تعریف و تمجیدهای رسانه‌های حامی آنها مانند ایران اینترنشنال را در پی داشت اما از سوی طیف دیگری از اپوزیسیون که با سلطنت مخالف‌اند مورد نقد و حمله قرار گرفت. 

علی افشاری در توئیتی نوشت پهلوی پروژه بازسازی سلطنت مطلقه پهلوی را علنی کرده و نه باوری به دمکراسی دارد و نه انتخاب مردم! برخی دیگر از چهره‌های ضد انقلاب هم این صحبت‌ها را در تعارض با ادعای دموکراسی دانسته بودند که رضا پهلوی شعارش را می‌داد. 

نکته دیگر مصاحبه فرح پهلوی که البته دستمایه طنز کاربران شده بود، جانشین انتخابی اوست. نور پهلوی فرزند رضا پهلوی در خارج کشور به دنیا آمده است؛ به اذعان برخی به زبان فارسی تسلط کافی ندارد و به عنوان مدل لباس با برخی کمپانی‌ها همکاری می‌کرده است! 

به گزارش تسنیم، 26 دی‌ماه 1357، محمدرضا پهلوی، تهران را به مقصد قاهره ترک کرد. پیش از وی برخی دیگر از اعضای خانواده سلطنتی و وابستگان دربار از ایران فرار کرده بودند و این خاتمه‌ای بود بر 2500 سال سلطه سلطنت بر ایران؛ آنها اموال فراوانی از کشور خارج کردند که پول نقد برجامانده بعد از فوت شاه،  حدود 50 میلیون دلار از آن، بعد فوت شاه وجود داشت و تقسیم شد.

بخش دیگر اموال پهلوی‌ها عبارت بود از  مستغلات که برای نمونه ویلا سورتا در سنت موریس سوییس و زمین‌های اسپانیا بود و همچنین جواهراتی که از کشور خارج شده بود.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رژیم پهلوی رژیم پهلوی خانواده پهلوی فرح پهلوی رضا پهلوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۲۲۹۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران هراسی در مقابل آموزش زبان فارسی و تبلیغ سفر به ایران

محمد اسدی موحدی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه باید تلاش کرد تا گردشگران بیشتری به ایران بیایند، گفت: این اتفاق به نفع ایران است. من در کشورهای مختلفی مأموریت داشته‌ام معتقدم باید تا نخبگان و حتی مردم عادی به هر بهانه‌ای از ایران دیدن کنند. چون دیدن و سفر کردن بهترین راه برای خنثی سازی تبلیغات علیه کشورمان است. برای من جای تعجب است که برخی از مردم در ارمنستان که با آنها اشتراکات فرهنگی زیادی داریم ایران را با کشورهای عقب افتاده مقایسه می‌کنند.

وی گفت: به تازگی ۷ نفر از بهترین بلاگرهای ارمنی را به ایران فرستادیم و از شهرهای کیش، اصفهان، کاشان و تهران بازدید کردند. در واقع این کارها جزو وظایف وزارت میراث فرهنگی است که باید کمک کند اما این کار را رایزنی و سازمان فرهنگ و ارتباطات انجام می‌دهد. یکی از وظایف رایزنان باید فعالیت در حوزه گردشگری باشد. ما به وزارت میراث فرهنگی انتقاد داشتیم که با رایزنان و سازمان فرهنگ و ارتباطات آن طور که باید، همراه نیستند. همچنین محتواها در سطح بین المللی نیست. هر چند به تازگی بهتر از قبل شده است.

وی تصریح کرد: رایزنان وظیفه دارند در حوزه گردشگری فعال باشند چه وزارت میراث فرهنگی حمایت کند چه نکند. گردشگری از اولویت‌های کاری رایزنان فرهنگی است. من در ۷ ماهی که به ارمنستان آمده‌ام صد نفر را به ایران فرستاده‌ام تا ایران را بیشتر بشناسند.

وی با بیان اینکه ایران هراسی، شیعه هراسی و اسلام هراسی در برخی از کشورها وجود دارد و یکی از چالش‌های ماست گفت: باید تلاش کنیم در هر یک از این اضلاع کار کنیم و ترس و نگرانی که نسبت به ایران وجود دارد را برطرف کنیم. یکی از این کارها، ارتباط با نخبگان و رسانه‌ها و دعوت از علمای اهل تسنن برای شرکت در کنفرانس‌های علمی است.

اسدی موحد بیان کرد: رسانه و فضای مجازی تأثیر زیادی در شناخت از ایران دارد. در این زمینه سازمان فرهنگ و ارتباطات پیشرو شده است و پلتفرم‌های خوبی را برای مقابله با ایران هراسی طراحی کرده است.

وی تصریح کرد: برخی از کشورها که تلاش می‌کنند ایران هراسی به وجود بیاورند در تلاش هستند ایران را به عنوان یک مقصد امن گردشگری نشان ندهند. ما وظیفه داریم در این زمینه تلاش کنیم که برعکس آن اتفاق بیفتد. یکی از راه‌های مبارزه با آن، تبادل دانشجو و گروه‌های هنری است. فیلم‌ها و تولیدات فرهنگی و هنری به مبازره با ایران هراسی کمک می‌کند. ایران محتوای خوبی دارد اما نتوانسته به خوبی آن را عرضه کند. در حال حاضر کشورهای دیگر در ارمنستان از طریق فیلم‌ها و سریال‌ها نفوذ فرهنگی قوی کرده‌اند. در صورتی که تشابهات فرهنگی با ارمنستان ندارند ولی ایران با ارمنستان تشابهات فرهنگی به خصوص درباره سبک زندگی و اصول خانواده داریم ولی نتوانسته‌ایم آن را به خوبی ارائه کنیم.

وی افزود: رفت و آمد نخبگان بین ایران و ارمنستان و دانشگاه‌های دو کشور زیاد شده است. چندی پیش همایش میراث مکتوب برگزار شد و چند نفر از اساتید ایرانی هم در آن حضور داشتند.

اسدی موحد گفت: ارمنستان کمتر از سه میلیون نفر جمعیت دارد اما این کشور ظرفیت زیادی برای فعالیت‌های فرهنگی و علمی دارد. برای من شگفت انگیز است که این کشور آنقدر فضای کار دارد مثلاً معرفی صنایع دستی ایران در ارمنستان ظرفیت بسیار خوبی است. بنابراین باید در این زمینه‌ها بیشتر کار کرد.

این رایزن فرهنگی گفت: قصد داریم هفته‌های فرهنگی متعددی در ارمنستان برگزار کنیم. هفته فرهنگی همدان سال گذشته برگزار شد و امسال استان‌های خراسان رضوی و آذربایجان شرقی و غربی، کردستان و مازندران هفته فرهنگی برگزار می‌کنند. هر چه مدیران این استان‌ها بیشتر درخواست کنند و پیگیر باشند ما هم در برگزاری این هفته‌های فرهنگی کمک شأن می‌کنیم.

وی درباره آموزش زبان فارسی در کشور ارمنستان نیز توضیح داد: مسجد کبود ایروان فضای کافی برای برگزاری کلاس دارد، در این کلاس‌ها زبان فارسی آموزش داده می‌شود. در حال حاضر ۶ کلاس زبان فارسی در چهار سطح ابتدایی متوسطه، پیشرفته و فوق پیشرفته برگزار می‌شود. اینها فرصت‌های فرهنگی خوبی است که در ارمنستان داریم. اینجا کتابخانه ای با ۸ هزار کتاب دارد که محل رجوع نخبگان و محققان است. همچنین در سه دانشگاه کرسی ایران شناسی داریم. قبلاً ۱۷۰۰ دانش آموز زبان فارسی در مدارس ایروان داشتیم که این تعداد در طول ۶ ماه به سه هزار و ۳۰۰ نفر رسیده است. این افراد از کلاس پنجم تا نهم زبان فارسی یاد می‌گیرند. این فرصت منحصر به فردی است.

وی ادامه داد: در کشورهای دیگر هم آموزش زبان فارسی داریم و افراد این زبان را به دلیل علاقه شأن یاد می‌گیرند ولی سیستماتیک نیست. اما دولت ارمنستان از دو سال پیش اعلام کرده که مدارس باید زبان سوم را نیز به دانش آموزان تعلیم دهند که یکی از آنها باید زبان کشورهای همسایه باید باشد. این قانون و روابط خوب سیاسی و فرهنگی دو کشور باعث شده آموزش زبان فارسی در ارمنستان گسترش یابد.

وی افزود: ما باید نسخه جدایی در ارمنستان برای آموزش زبان فارسی بپیچیم. نمی‌توان همان الگویی که در کشورهای دیگر برای ترویج زبان فارسی وجود دارد در این کشور هم پیاده کرد. باید این آموزش‌ها با توجه به ذائقه دانش آموز ارمنی تدوین شود. بهتر است معلمان و مدیران مدرسه‌های ارمنی به ایران بیایند چون مدیر هست که تصمیم می‌گیرد چه زبانی در مدرسه تدریس شود. ایجاد انگیزه در افراد موجب می‌شود تا برای افزایش ساعت آموزش تلاش کنند.

کد خبر 6096705 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ دوشنبه ۱۷ اردیبهشت
  • لاپید کابینه رژیم صهیونیستی را به باد انتقاد گرفت
  • پالما با درخشش ستاره‌های ایرانی، سلطنت خود در اروپا را تداوم بخشید
  • ایران در ارمنستان چگونه معرفی می‌شود؟
  • ایران هراسی در مقابل آموزش زبان فارسی و تبلیغ سفر به ایران
  • روزی که شوروی پشت مزدوران را در ایران خالی کرد / پاسخ بختیار به ادعای رضا پهلوی / تصاویر رنگی آلمان‌ها از نبرد استالین گراد / گرامافونی که ایرانی‌ها ۱۲۰۰ سال پیش ساختند / آبادان در بیش از یک قرن پیش
  • یک میلیون و 625 هزار دامنه فارسی ثبت شد!
  • چند دامنه فارسی به ثبت رسیده است؟
  • آخرین آمار از تعداد دامنه‌های فارسی ثبت در کشور
  • پاکی هوا ارمغان وزش باد‌های بهاری